چگونه می توانیم خلاقیت را در کودکان تشخیص دهیم؟
هر انسان طبیعی می تواند کاری خلاق در زمینه ای انجام دهد. ما اگر بخواهیم بزرگسالانی خلاق داشته باشیم، باید به کودکان خلاق توجه کنیم. به همین دلیل باید به پرورش مهارت ها و انگیزه خلاقیت توجه کنیم. فضاهایی که کودکان در آن خلاقیت خود را بروز می دهند و میزان خلاقیتی را که از خود نشان می دهند، بستگی به آموزش آنها، تجربه و سطح پرورش فکری و جسمی آنان دارد. هر عملی که کودک انجام می دهد، می تواند خلاق باشد، به شرطی که دو اصل در آن رعایت شده باشد.
به عقیده بسیاری از پژوهشگران آموزشی ،همبستگی معناداری بین بعضی از رفتارهای معلمان و پیشرفت تحصیلی شاگردان آنها وجود دارد.دکتر سیف به نقل از رونشناین و فرست ( Rasenshine & Furst ) ، هشت متغیر آموزشی یا رفتار کلاسی معلمان را که با یادگیری شاگردان رابطه و همبستگی معنی دار نشان داده اند معرفی کرده اند.این متغیر ها عبارتند از :
در این نوشته چند پیشنهاد مختصر و روشن آورده شده است که به کار هر معلمی میآیند. این پیشنهادها به متغیرهای زیادی اشاره میکنند که در کنترل معلماند و بهتر است به آنها توجه شود. متغیرهای زیادی بر فرایند یاددهی- یادگیری اثر میگذارند که آشکارترین آنها را باید معلم ، دانشآموز ، موضوع درس و محیط یادگیری شمرد، که در اینجا، تأکید و تمرکز بر کار معلم بوده است.
امروزه فقط کتاب ابزار آموزشی به حساب نمی آید و معلم تنها متولی آموزش محسوب نمی شود. مجله های آموزشی، چه آنها که ویژه دانش آموزان و چه آنها که خاص معلمان منتشر می شوند، به عنوان یک ابزار آموزشی قدرتمند مطرح اند. در کشور ما مانند سایر کشور ها مجلات متعددی چاپ می شود که برخی آز آنها به طور مستقیم به ریاضی و آموزش آن و برخی به صورت جنبی به آن می پردازند. در این مقاله ضمن ارائه تاریخچه مجلات آموزش ریاضی به برخی از آنها اشاره می کنیم.