چهارشنبه 10 سپتامبر 2008، بزرگترین آزمایش علمی تاریخ بشر در مرز فرانسه و سوییس آغاز شد.ساعت 12 ظهر به وقت ایران، اتاق کنترل شتاب دهنده حلقوی سرن به نام lhc که میزبان مدیران سالهای دور و نزدیک این مجموعه، دانشمندان و خبرنگاران بود ،با توضیحات کوتاه مدیر فعلی سرن،کار خود را آغاز کرد.
به گزارش جام جم آنلاین وی در سخنان کوتاه خود این روز را روز بزرگی برای سرن و شتاب دهنده lhc خواند. شتاب دهنده ای که با مشارکت بیش از 50 کشور جهان – از جمله ایران – و فعالیت شبانه روزی چند هزار دانشمند در مدت 10 سال ساخته شده است. این شتاب دهنده به شکل دایره ای غول پیکر در زیر زمین و زیر خاک کشورهای فرانسه و سوییس می گذرد. این برخورد دهنده یا به عبارت دیگر «شتاب دهنده ذره ای» در حقیقت یک آزمایشگاه فیزیک است شامل یک تونل 27 کیلومتری که در زیر زمین ساخته شده است . در این تونل ذرات کوچکتر از اتم (ذرات بنیادی) تا سرعتهای حیرت آوری نزدیک به سرعت نور شتاب داده میشوند تا پس از جمع کردن حدود 14 تریلیون الکترون ولت* انرژی، با هم برخورد کنند . با دنبال کردن و مطالعه این برخوردها و نتایج حاصل از آن، فیزیک دانان امیدوارند به اسراری از دنیای زیر اتمی دست یابند که تاکنون خود را از چشم و ابزار و دوربین های آنان پنهان نگه داشته است.
نفت مایعی غلیظ و افروختنی است. در حالت طبیعی به صورت مایع بوده و رنگ آن قهوه ای مایل به سیاه است و در برابر نور انعکاسی ؛ رنگ سبز به خصوصی از خود نشان می دهد. نفت خام بوی تندی دارد و در لایه های بالایی بخش هایی از پوسته ی کره ی زمین یافت می شود.
ریشه ی واژه ی نفت از واژه ی اوستایی «نافتا» است و در برخی منابع قدیمی به صورت نفط نیز آمده است. کلمه ی نفت در زبان انگلیسی پترولیوم نامیده می شود و از دو کلمه ی پترو (لغت یونانی کلمه ی سنگ) و اولئوم (روغن) تشکیل شده است. نفت خام در زبان انگلیسی Crude Oil و به روسی Naphra نامیده می شود.
منشا تشکیل نفت
نحوه ی پیدایش نفت دقیقا مشخص نیست و در این مورد فرضیه های گوناگونی پیشنهاد شده است. برخی از این تئوری ها ، مربوط به مواد معدنی و بعضی دیگر مربوط به ترکیبات آلی است.
تشکیل نفت از مواد معدنی
اساس این فرضیه بر این است که کربورهای فلزی تشکیل شده در اعماق زمین ، در اثر تماس با آب هایی که در زمین نفوذ می کنند ، ابتدا هیدروکربورهای استیلنی با رشته ی زنجیره ی کوتاه ایجاد می کنند. سپس هیدروکربورهای حاصل در اثر تراکم و پلیمریزه شدن ، ترکیبات پیچیده و کمپلکس را ایجاد می کنند که اغلب آن ها اشباع شده اند.
بررسی اثر اشعه ی الکترومغناتیسی تلفن همراه روی ساختار پروتئین ها ، آنزیم ها و DNA نشان داده است که امواج تلفن همراه موجب پارگی رشته های DNA می شود و به طور کلی بحث توارث و ژن را درگیر می کند. پاره شدن رشته های DNA بسیاری از بیماری ها را به دنبال دارد که یکی از مهم ترین آن ها سرطان است که امکان دارد این بیماری به علت درگیری DNA به نسل های بعدی هم منتقل شود. دکتر علی اکبر موسوی موحدی ، استاد و پژوهشگر برجسته ی مرکز تحقیقات بیوشیمی – بیوفیزیک دانشگاه تهران (IBB) در گفت و گو با ایسنا با اعلام این یافته ها از تلفن های همراه به عنوان یکی از پر مصرف ترین تجهیزات دارای امواج الکترومغناطیس یاد کرد و گفت: اثر سوء میدان های مغناطیسی به ویژه میدان تلفن همراه به صورت فزاینده نفش تخریبی در بدن ، ارگانیسم ها ، بافت ها ، سلول ها و ماکرومولکول های حیاتی مانند DNA ، پروتئین ها و آنزیم ها خواهد داشت.
یکی از عوامل بروز چاقی در بزرگسالی، عدم رعایت رژیم غذایی مناسب در کودکی است.
افزایش وزن در دوران کودکی، معمولا با چاقی بزرگسالی و عوارض ناگوار مرتبط نظیر بیماری های قلبی - عروقی، فشار خون بالا، دیابت و غیره همراه است. براساس تحقیقات انجام شده، با توجه به این موضوع که چربی و پروتئین در رشد کودکان نقش اساسی