بیماری روحی بیماریی نیست که به طور ناگهانی بروز کند، بلکه عوامل مختلف تدریجی دارد.
خوشبختانه، بعضی از علل بروز بیماریهای روانی به تغذیه مربوط میشود و با تغییر برنامه غذایی برطرف می شود. از مدتها پیش، ثابت شده است که کمبود ویتامینهای گروه «ب» نوعی جنون ایجاد می کند.
تحقیقات نشان میدهد کسانی که برنامه غذایی بدون ویتامینهای گروه «ب» و «ب1» و «ب3» و «ب6» دارند به اختلال روانی و اضطراب شدید و افسردگی مبتلا می شوند. ماءالشعیر و جوانه گندم و جو و غلات و نان سبوسدار و جگر و قلوه انواع گوشت و دانه آفتابگردان و بادام زمینی و موز و برگه آلو و آب پرتقال سرشار از ویتامینهای گروه «ب» است.
چنانچه غذای شما حاوی کلسیم کافی نباشد، میزان کلسیم در بدن شما پایین می آید و - در نتیجه - اعصاب شما تحریک می شود. شیر و فراوردههای آن بهترین منبع کلسیم است. توصیه میکنیم مصرف آنها را جدی بگیرید.
خوب است بدانید که کلسیم زمانی به طور مؤثر جذب بدن میشود که ویتامین«دی» به میزان کافی در رودهها باشد. اگر شما زندگی بدون تحرک و آرامی دارید، مقدار زیادی کلسیم مصرف کنید. در این مورد، توصیه میکنیم که غذای خود را با قرص «دی» تقویت کنید.
چند نکته:
- برای حفظ سلامت و لذت بردن از شادابی زندگی، غذاهایی بخورید که حاوی انواع ویتامینها باشد.
- وقتی عصبانی و بیحوصله شدید، تا آنجا که ممکن است، علت واقعی آن را بررسی و کشف کنید؛ و اگر نتوانستید، به روانشناس مراجعه کنید تا او به شما کمک کند.
- فراموشی و ضعف حافظه نیز از کمبود غذایی است. روانشناسان می گویند که فراموشی با پیری پیوندی ندارد و ممکن است عارضه کمبود غذایی باشد.
- تغذیه نامناسب در اعصاب و روان آدمی تأثیر بدی میگذارد و سبب مختل شدن فعالیت دیگر سامانه های بدن نیز می شود. توصیه همه متخصصان این است که به آنچه میخورید دقت کنید و بکوشید تا مواد غذایی مغذی و مفید را جایگزین مواد غذایی کم ارزش کنید.