1-آیه 9 از سوره حجر که می فرماید : « انّا نَحنُ نزَّلنا الذّکر و انّا لَهُ لَحافظُونَ »( ما این قرآن را که مایه تذکر است نازل کردیم و ما به طور قطع آن را حفظ خواهیم کرد.)
2- قرآن برای مسلمانان همه چیز بوده ، قانون اساسی ، دستورالعمل زندگی ، برنامه حکومت و ... پس روشن می شود که اصولا کم و زیاد در آن امکان نداشته است .
3- وجود حافظان قرآن یکی از دلایل دیگر عدم تحریف قرآن می باشد .که تعداد آنها خیلی زیاد بود.
4- وجود نویسندگان وحی ، یعنی کسانی که بعد از نزول آیات قرآن بر پیامبر آیات را یادداشت می کردند ، که عدد آنها را چهارده تا چهل نفر گفته اند .
5- دعوت همه پیشوایان اسلام به قرآن موجود ، قابل توجه اینکه بررسی کلمات پیشوایان اسلام نشان می دهد که از همان آغاز اسلام همه یک زبان مردم را به تلاوت و بررسی و عمل به همین قرآن موجود دعوت می کردند و این خود نشان می دهد که این کتاب آسمانی به صورت یک مجموعه دست نخورده ، در همه قرون نخستین اسلام بوده است .
6- روایات ثقلین که با طرق معتبر و متعدد از پیامبر (ص) نقل شده ، خود دلیل دیگری بر اصالت قرآن و محفوظ بودن آن از هر گونه دگرگونی است ، زیرا طبق این روایت پیامبر (ص) می فرماید : « من از میان شما می روم و دو چیز گرانمایه برای شما به یادگار می گذارم : نخست قرآن و دیگری اهل بیت من است که اگر دست از دامن این دو برندارید هرگز گمراه نخواهید شد .»
7- علاوه بر همه اینها قرآن به عنوان یک معیار سنجش مطمئن اخبار صدق و کذب به مسلمانان معرفی شده است ، و در روایات زیادی که در منابع اسلامی آمده می خوانیم که اگر در صدق و کذب هر حدیثی شک کردید ، آن را به قرآن عرضه کنید . هر حدیثی موافق قرآن بود ، حق است و هر حدیث مخالف آن نادرست است .
حتی اگر فرضا تحریفی در قرآن حتی به صورت نقصان رخ داده بود ، هرگز ممکن نبود به عنوان معیار سنجش حق از باطل و حدیث درست از نادرست معرفی گردد .
منبع: دانستنیهای قرآن