پژوهشی که در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انجام شده است نشان می دهد که ارتباط معنى دارى بین نوع سردرد و مقطع تحصیلى دانشجویان وجود دارد.به گزارش برنا، علی تاجیک قنبری در پایان نامه خود با عنوان "بررسی شیوع میگرن در دانشجویان پزشکی علوم پایه و کارورزان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان" تصریح کرده است
: تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد در نمونه مورد بررسی شامل 210 دانشجوی پزشکی شامل 94 نفر مرد و 116 نفر زن؛ در مجموع 5/90درصد افراد شامل8/88 درصد کل خانم ها و 6/92درصد مجموع آقایان، سردرد را تجربه کرده بودند و 2/26درصد افراد، سردرد عودکننده داشته اند.
همچنین این پژوهش نشان می دهد که 14/7 درصد افراد مورد بررسی، مبتلا به میگرن بودند و متوسط سن شروع میگرن شایع، کلاسیک و سردردهاى غیرمیگرنى به ترتیب 87/19، 75/19 و 95/20 سال بود.
به گزارش برنا، نتایج این پژوهش نشان می دهد که 80 درصد سردردهاى میگرنى متوسط و در 20 درصد موارد شدید بودند، در حالی که سردردهای غیرمیگرنى در 5/52 درصد موارد خفیف، 5/42درصد موارد متوسط و پنج درصد موارد شدید بودند. همچنین متوسط فرکانس سردرد عودکننده در کل افراد با سردرد راجعه، 9/68 بار در سال بود.
در این مطالعه، ارتباط معنى دارى بین ابتلا به میگرن و جنسیت افراد یافت نشد. ولى بین نوع سردرد و مقطع تحصیلى، ارتباط معنى دارى وجود داشت.
این پژوهش پیشنهاد کرده است: با وجود فاکتورهاى استرس زا و شیوع میگرن در گروه دانشجویان مورد بررسی آموزش تکنیک هاى غلبه بر استرس به دانشجویان ییشنهاد شود.
این مطالعه توصیفى و مقطعى تقسیم بندى سردرد افراد براساس معیارهاى انجمن بین المللى سردرد صورت گرفت، به گونه اى که نمونه ها به سه گروه مبتلا به سردرد میگرنى، مبتلا به سردردهاى غیرمیگرنى و افراد بدون سردرد تقسیم شدند.
شایان ذکر است، سردرد شایعترین حالت دردناکى است که انسان با آن روبرو مى شود. میگرن یکى از انواع شایع سردرد راجعه مى باشد که همه ساله باعث زیان هاى اقتصادى و اجتماعى فراوانی می شود