به گزارش پایگاه خبری گیگا نیوز ، موتور جست و جوی مشهور گوگل به عنوان پایگاهی پیش رو در زمینه تبلیغات بنری ، هر ساله بر اساس رویدادهای خاص ،لوگوی بخش های اصلی و فرعی پایگاه خود را تغییر می دهد تا از این روش ، مفاهیم و موضوعات خاصی را به میلیون ها مخاطب خود در سراسر جهان ، ابلاغ کند. ابلاغ دیجیتالی موضوعات مورد علاقه گوگل به کاربران را باید در نحوه رتبه بندی پایگاه های اینترنت ،نسبت به برخی کلید واژه های خاص ، قابل تامل دانست.
امیر محمد رئوف ، محقق در حوزه رفتار شناسی پایگاه های اطلاع رسانی درباره رفتارهای دو گانه موتور جست و جو گوگل در برابر ایرانیان می گوید :
" اگر چه هیچ ایرانی در سراسر جهان ،از رشد و توسعه و ترویج فرهنگ ایرانی توسط پایگاه های مشهور وب نا خرسند نیست ،اما باید اذعان داشت که وقتی موتور جست و جو گری که بارها ،شواهد محکمی از فعالیت های ضد ایرانی آن در برابر کاربران فارسی زبان در دسترس است ، به نوروزی کردن لوگوی بخش فارسی خود روی می آورد ،چنین رفتارهای عطوفت آمیز ناشیانه ای را نباید از نگاه حمایت گوگل از کاربران ایرانی دانست ".
بررسی ها نشان می دهد ،پایگاه جست و جو گر گوگل ، با وجود ان که برخی از امکانات پایگاه خود را بر روی کاربران ایرانی مسدود کرده است و نتایج جست و جو های بعضا ضد ایرانی آن ،بارها اعتراض جهانی ایرانیان را در مورد موضوعاتی مانند "خلیج فارس"به دنبال داشته است و به نوعی با سیاست دیجیتالی ضد ایرانی شهرت دارد ، همواره تلاش کرده است تا در میان کاربران فارسی که شمار مخاطبان آن در دنیا در حال افزایش است ، حضوری بی طرفانه از خود نشان دهد . در حالی که رفتار سازمانی تخریب گر گوگل در برابر ایرانیان ، غیر قابل اجتناب است.
بنابراین ،تغییر لوگوی گوگل به مفاهیم ایرانی ،در حالی که این پایگاه ، بارها رفتارهای ضد ایرانی در برابر این جامعه داشته است ،بیش تر به نوعی انحراف افکار عمومی فارسی زبانان شباهت دارد و آن را می توان مصداق "دروغ های دیجیتالی گوگل "دانست.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
تصاویری از لوگوهای گوگل از سال 1384 تا کنون
لوگوی امسال ========