شهریور ماه معمولاً زمان مناسبی برای مسافرت است. از گرمای هوا تا حدودی کاسته شده و مدارس هنوز تعطیل است. اکثر کلاسهای تابستانی تمام شده و همه خانواده ها آماده بیرون رفتن و تفریح در کنار هم هستند. نکاتی که در این جا ذکر می شود هم برای مسافرتهای طولانی و هم برای مسافرتهای یک روزه مفید و ضروری است. به یاد داشته باشید که حادثه در همه حال اتفاق می افتد، حتی به هنگام تعطیلات:
* اگر با ماشین مسافرت می کنید دقت داشته باشید که کودکان در همه حال کمربندهای ایمنی خود را به درستی بسته باشند. صندلیهای حمل کودک را هرگز به قسمت جلو ماشین نبندید و به کودکان زیر دوازده سال اجازه نشستن در صندلی جلو ماشین را ندهید. خصوصاً اگر در خودرو شما کیسه هوا وجود دارد.
* حتماً درهای ماشین را قفل کنید و برای پایین دادن شیشه ها حد مشخصی را تعیین کنید.
* از زیاد ماندن در زیر نور خورشید اجتناب کنید، مخصوصاً از ساعت 10 صبح تا 4 بعد از ظهر، چون حتی در روزهای ابری هم 80 درصد اشعه های زیان آور خورشید از ابر عبور می کند. پس حتماً از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.
* برای بیشترین تأثیر نیم ساعت قبل از بیرون رفتن به صورت کودکان کرم ضد آفتاب با SPF 15 تا 30 بمالید. کرمها معمولاً آن طور که گفته می شود ضد آب نیستند، خصوصاً اگر کودک دائم به داخل آب رفته و از آن خارج شود. قبل از استعمال کرم، پوست را خشک کنید و هر 60 تا 90 دقیقه استعمال کرم را تکرار کنید.
* کودکان زیر یک سال را تا حد امکان از تابش نور مستقیم خورشید دور نگه دارید. پوست لطیف کودکان حتی در صورت تابش غیرمستقیم آفتاب هم می تواند بسوزد. از لباسهای سبک و روشن استفاده کنید، حتماً پوششی برای سر کودک انتخاب کنید و به صورت کودکان زیر 6 ماه کرم ضد آفتاب، حتی کرم مخصوص کودکان هم نمالید.
* از عینکهای آفتابی طبی برای کودکتان استفاده کنید !استفاده از عینکهای آفتابی اسباب بازی و عینکهای ارزان قیمتی که، اشعه فرابنفش را از خود عبور می دهد، بیشتر به چشم آسیب می رساند و اگر کودک از عینک زدن امتناع می کند از کلاه های لبه دار آفتاب گیر استفاده کنید. برای کودکان عینک آفتابی با شیشه های پلاستیکی نشکن انتخاب کنید.
* زمانی که دما بیشتر از 32 درجه سانتیگراد است، یا رطوبت هوا زیاد است به کودکان اجازه بازی و ورزش بیشتر از نیم ساعت در زیر نور خورشید را ندهید.
* مطمئن شوید که کودک به مقدار کافی و لازم آب و مایعات می نوشد. آب بهترین آشامیدنی قبل، در حین بازی و بعد از آن است. بچه ها را به داشتن زنگ تفریح و استراحت در سایه تشویق کنید.
* در مسافرتهای کوتاه
* در صورتی که برای قدم زدن و پیاده روی بیرون می روید به کودکان خود یک سوت پلاستیکی بدهید تا در صورت گم شدن از آن استفاده کنند.
* در مسافرتهای کوتاه و پیاده رویهای طولانی برای هر کودک یک کوله پشتی جداگانه با وسایل زیر در نظر بگیرید:
کیسه پلاستیکی برای ریختن آشغال، آب، یک بلوز یا تی شرت اضافه، کلاه، عینک آفتابی، و مقداری خوراکی مغذی.
* یک جعبه کمکهای اولیه به همراه داشته باشید و علاوه بر آن استامینوفن کودکان، غذای اضافی، شمع و کبریت، چاقو جیبی، چراغ قوه، نقشه و قطب نما، کرم ضد آفتاب، پماد ضد گزیدگی، دستمال کاغذی، کیسه نایلونی، کاغذ و مداد و یک پتوی سبک در ماشین قرار دهید.
* لباسهای راحت بپوشید. نیازی به کفشهای گران قیمت نیست. کفشهای سبک چرمی که قوزک پای شما را حفاظت کند و مانع از پیچش آن شود، بهترین گزینه است.
* اگر با بچه ها به پیاده روی یا کوهنوردی می روید آهسته تر گام بردارید و قبل از حرکت قوانینی را برای کنار هم ماندن وضع کنید.
* بچه های پیش دبستانی، تنها مسافتهای کوتاه را می توانند پیاده طی کنند. پیاده روی طولانی تنها برای بچه های بزرگتر جالب است، پس از اول صبح شروع کرده و صبور باشید.
* گاهی برای آشامیدن آب توقف کنید و به بچه ها در مورد آشامیدن آبهای چشمه ها و رودخانه ها حتی اگر زلال هم باشند، اخطار دهید.
* در مورد بروز اولین علایم خستگی، پایین افتادن یا بالا رفتن دمای طبیعی بدن هوشیار باشید و از لباسهایی استفاده کنید که به راحتی از بدن خارج شوند.