طرح درس و طرح درس نویسی یکی از ارکان مهم تدریس می باشد . هر شخصی در هر شغلی باید برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت داشته باشد . طرح درس یک نوع برنامه ریزی می باشد . طرح درس روزانه را می توان کوتاه مدت و طرح درس سالانه را می توان بلند مدت فرض نمود.
به جد می توان گفت دبیری که از طرح درس استفاده نکند آنچنان موفق نخواهد بود . البته لازم نیست همیشه طرح درس بصورت دست نویس یا تایپ شده باشد . اگر در ذهن هم جهت تدریس برنامه ریزی نمود در اصل از طرح درس استفاده شده است .
کتاب ملی چیست ؟ این سوالی که گه گداری در ذهن کسانی که به نحوی با آموزش و پرورش سر و کار دارند مطرح می شود . کتاب ملی همانگونه که از نامش پیداست کتابی است که در بر گیرنده آداب و رسوم و فرهنگ ایرانی می باشد.
ارزشیابی توصیفی مبحث نوپایی در آموزش و پرورش می باشد.برای یافتن میزان دانسنتیهای یک دانش آموز آن را ارزشیابی می کنیم . ارزشیابی های سنتی بر اساس نمره و ملاک عمل 20 بود .ولی ارزشیابی توصیفی این را قبول ندارد.
به راستی ارزشیابی توصیفی چیست . ویژگیهای ارزشیابی توصیفی چیست . نواقص و نقاط قوت ارزشیابی توصیفی کدامند و ...
سوال امتحانی همانگونه که از نامش پیداست می خواهد آموخته های دانش آموزان را محک بزند . بیشتر دانش آموزان موقع نزدیک شدن به تاریخ امتحان به دنبال سوال امتحانی می گردند . از زیر سنگ هم که شده سوال امتحانی مورد نظرشان را پیدا می کنند . ولی آیا این سوال امتحانی استاندارد است . آیا سوال امتحانی مورد نظر درست طرح شده است .
تدریس برتر همانگونه که از اسمش پیداست ، نوعی تدریس است . ولی حد آن بالاتر از تدریس های معمولی می باشد. در تدریس برتر باید از روش تدریس فعال و ایده آل به همراه اصول تدریس مناسب استفاده نمود . اکثرا فرهنگیان در هنگام اجرای جشنواره الگوی تدریس برتر سراغ این نوع تدریس می روند. شیوه تدریس برتر در هنگام تدریس خصوصی کاربرد چندانی ندارد .