شکی نیست آذربایجان مهد مردان و زنان بسیار بزرگ تاریخ ایران و جهان بوده که شمارش آنها از دست وفکر هیچ کس بر نیامده و نخواهد آمد. در این مقاله کوتاه از بزرگ مرد آذربایجانی نام میبریم که تاریخ جراحی ایران رابنا نموده و یادگاری است در میان آذربایجان همیشه سرافراز و غیور ایران اسلامیمان ، باشد که با این کار ما نیز در اشاعه فرهنگ نکوداشت مردان و زنان بزرگ ایران زمین مخصوصا آذربایجان پرآوازه نقشی داشته باشیم
امروزه به واسطه پیشرفت علوم، بهداشت در تمام سطوح فردی و اجتماعی تغییرات شگرفی داشته که همه مدیون تلاشهای مردان و زنانی است که شبانه روزی با عشق خدمت به مردم و افزایش و ارتقا سلامت زحمات و رنجهای بسیاری کشیده اند .
بسیاری فکر می کنند که دیابت یک بیماری قرن بیستمی است. اما در دوران باستان هم این بیماری شناخته شده بوده است. برخی پزشکان روزگار بستان نشانههای آن را بهخوبی توصیف کرده و راههایی برای درمان آن پیشنهاد کرده بودند. در پاپیروسی از 1552 سال پیش از میلاد، پزشکی مصری از بیماری رازآلودی نوشته است که با ادرار فراوان همراه است.
خلاصه : پروفسور داریوش فرهود، متولد فروردین ماه 1317 تهران است. ایشان دکترای علوم طبیعی در ژنتیک انسانی و PHD انسان شناسی را از دانشگاه ماینس آلمان (1972 -1351ش) و درجه پروفسوری در ژنتیک پزشکی از دانشگاه مونیخ ( 1991 - 1370ش) اخذ کرده است. ایشان بنیانگذار، استاد و مدیر گروه ژنتیک انسانی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران (1352 تا 1382) می باشد. دکتر فرهود پدر علم ژنتیک ایران است.و همچنین برگزیده جشنواره بین المللی خوارزمی می باشد.