جدول تناوبی عنصرهای شیمیایی، نمایشی از عنصرهای شیمیایی شناخته شدهاست که بر اساس ساختار الکترونی مرتب گردیدهاست بهگونهای که بسیاری از ویژگیهای شیمیایی عنصرها به صورت منظم در طول جدول تغییر میکنند. جدول اولیه بدون اطلاع از ساختار داخلی اتمها ساخته شد: اگر عناصر را بر حسب جرم اتمی آنها مرتب نماییم، و آنگاه نمودار خواص معین دیگر آنها را بر حسب جرم اتمی رسم نماییم، میتوان نوسان یا تناوب این خواص را بصورت تابعی از جرم اتمی مشاهده نمود. نخستین کسی که توانست این نظم را مشاهده نماید، یک شیمیدان آلمانی به نام یوهان ولفگانگ دوبِرَینر (Johann Wolfgang D?bereiner) بود. او متوجه تعدادی تثلیث از عناصر مشابه شد:
مغر انسان در تمامی فعالیت های ارادی و غیر ارادی در گیر میباشد. احساسی که الان دارید، کاری که الان در حال انجام آن هستید و … شاید باور نکنید اما مغز انسان حتی در شکل گیری شخصیت شما نیز موثر می باشد. بنابراین اگر مغز درست کار کند شما می توانید زندگی خوب و متعادلی داشته باشد و اگر مشکلی در عملکرد آن باشد طبیعتا” نخواهید توانست زندگی خوبی داشته باشید.
ادامه مطلب...
اغلب پدران و مادران میخواهند دانشآموزان موفقی داشته باشند و برای دست یافتن به این هدف، از هیچ کوششی دریغ نمیکنند. با وجود این، ممکن است آنان از نقش فعالانهی خود در رسیدن به این هدف، کمتر آگاه باشند و پرورش دانشآموز موفق را وظیفهی انحصاری نظام آموزشی و آموزگاران بدانند. اما پژوهشها نشان میدهند دانشآموزانی در مدرسه موفقاند که والدینشان آنان را برای مدرسه و یادگیری آماده میسازند و خود اهل خواندن، نوشتن، بحث و گفت و گو، تجربه کردن و آموختن هستند.
جهانی از مفاهیم انتزاعی، فرمولهایی که باید به حافظه سپرد، تمرینها و مهارتهای خسته کننده و تکالیف منزلی که اغلب نامفهوم به نظر میرسند! برای پدران و مادرانی که چنین پیشزمینهای از ریاضیات دارند، پیوند بین ریاضی و زندگی واقعی غیر ممکن به نظر میرسد. اما خوشبختانه برای فرزندان ما آموزش ریاضی به اندازهی چشمگیری بهبود یافته است.