در عصری که هر لحظه اش در گرو تغییرات شگفت انگیز است ، ارتباطات حرف اول را می زند . تحقیقات نشان می دهد که حدود 75درصد از اوقات روزانه ما به نحوی در تماس و ارتباط با دیگران می گذرد . به همین دلیل کیفیت زندگی هر کس بستگی به کیفیت ارتباطات او با دیگران دارد .
برای مثال : همه ما در محیط کار فرصتهای یکسانی داریم اما تنهاکسانی مسیر پیشرفت و ترقی را به سرعت می پیمایند و احترام ، اعتبار و مقام برای خویش کسب می کنند که قدرت بیان داشته باشند ، خود را بدرستی مطرح کنند و در شرایط مختلف و با افراد مختلف ، ارتباطی مناسب و مؤثر برقرار کنند .
ارتباطات مجموعه ای از مهارتهاست . اما مهمترین آنها درک نقطه نظرهای طرف مقابل و تفهیم نقطه نظر های خویش است . زبان تنها وسیله ارتباطی نیست و کاملترین آن هم نیست چرا که پیامهای انسانی ، بخصوص آنهایی که از احساسات و هیجانات و عواطف مایه می گیرند ، چنان پیچیده اند که هیچ کلامی گویای آن نیست ، به همین دلیل گاه یک نگاه ، لحن صدا یا یک حرکت حاوی پیامی است که از نهفته ترین درونیات فرد سرچشمه می گیرد .
مهارت در ایجاد رابطه مناسب با دیگران بر توانایی ها و اعتماد به نفس ما می افزاید ، استعداد و دست آورد هایمان را می نمایاند و احترام و قدردانی دیگران را جلب می کند. هر چه بهتر با دیگران رابطه برقرار کنیم. مسئولیت ها را بهتر به مرحله اجراء می گذاریم و در نتیجه در حرفه خود موفق تر بوده و درآمد بیشتری را به خود اختصاص می دهیم .
ما بر آنیم تا توانایی برقراری ارتباط اثربخش و همچنین توانایی رسیدن به تفاهم با دیگران را بیاموزیم .
وقتی سخن از ارتباطات به میان می آید معمولا صحبت کردن با یکدیگر در ذهن انسان تداعی می شود .
اما ارتباطات چیزی بیش از صحبت کردن است . وقتی شما در کلاس درس به پرسش پاسخ میدهید وقتی تشویق می شوید ، وقتی در مورد عقاید و افکار دیگران بحث می کنید، با کسی دست میدهید، در یک مصاحبه استخدامی شرکت می کنید ، در یک جلسه گروهی شرکت می کنید ، لباسی را انتخاب می کنید و یا به خرید یک خودرو اقدام می کنید در واقع شما ارتباط برقرار کرده اید . به طور کلی دوستی ها ی پایدار و موفق ، روابط خانوادگی گرم و موفقیت های تحصیلی و شغلی به مهارتهای ارتباطی شما بستگی دارد.
در مجموع درک و توانایی بکارگیری ارتباطات ، از مهمترین مهارتهایی است که افراد باید بیاموزند . زیرا ارتباط مناسب در موفقیت افراد در محل کار و اجتماع ، بسیار مؤثر است . توان برقراری ارتباط مؤثر ، غالبا میزان شایستگی و احتمال موفقیت فرد را تعیین می کند.
بنابراین از آنجایی که دائما با مردم در ارتباط می باشیم باید از روابط اجتماعی قوی برخوردار باشیم و توانایی برقراری ارتباط با مردم را داشته باشیم ، از انعطاف پذیری بسیار بالایی برخوردار باشیم چرا که با افراد گوناگون با آداب و رسوم متفاوت در ارتباط می باشیم .
بطور خلاصه ارتباط عبارتست از عملی که طی آن یک یا چند نفر به تبادل خبر ، اطلاع ، نقطه نظرها ، گرایش ها و تجربه خود می پردازند . توانایی برقراری ارتباط مناسب ، قدرت شما را در تبادل نظرات افزایش می دهد . شما در شغل و حرفه خود به موفقیتهای بیشتری دست پیدا می کنید. همچنین جذب مشتری به مهارتهای ارتباطی شما بستگی دارد . بنابراین زیربنا و شالوده موفقیت شما در امر رضایتمندی و جذب مشتری برقراری ارتباط مناسب است و این اهمیت ارتباطات و ارزش آنرا می رساند .
منبع میکرو رایانه