1- پایهی اول: توانایی ترکیب صامت و مصوتها و خواندن بخشهای مختلف کلمات و عبارات کتاب درسی به صورت بخش بخش. دانشآموزی که این توانایی را کسب کرده باشد تشویق شده و حداکثر امتیاز مورد نظر را به دست میآورد و دانشآموزانی که میتوانند کلمات و عبارات کتاب را به صورت شمرده بخوانند به صورت خاص نیز تشویق میشوند.
2- پایهی دوم:توانایی روخوانی سورههای کتاب درسی که دانشآموز آنها را از نوار آموزشی گوش کرده است، به صورت شمرده و روخوانی سایر عبارات قرآنی کتاب، حداقل به صورت بخش بخش.
3- پایهی سوم: توانایی روخوانی سورههای کتاب درسی که دانشآموز آنها را از نوار آموزشی گوش کرده است، به صورت روان و روانخوانی سایر عبارات قرآنی کتاب، حداقل به صورت شمرد.
4- پایهی چهارم: توانایی روخوانی آیات وعبارات قرآنی کتاب که دانشآموز آنها را از نوار آموزشی گوش کرده است،به صورت روان.
5- پایهی پنجم: توانایی روخوانی آیات و عبارات قرآنی کتاب که دانشآموز آنها را از نوار آموزشی گوش کرده است، به صورت روان و روانخوانی آیات قرآن کریم از روی مصحف با رسم الخط آموزشی به صورت شمرده و آرام.
ب- قرائت قرآن: سطح مورد انتظار در یادگیری قرائت قرآن، از خواندن سورههای کوتاه به صورت زیبا و دسته جمعی
آغاز میشود و تا قرائت منظم و آهنگین سورهها و آیات کتاب درسی ادامه مییابد. میزان کسب توانایی در هر یک از این مراحل به صورت توانایی روانخوانی در بخش روخوانی ارزشیابی میشود. از اینرو، عدم کسب توانایی مورد انتظار در قرائت قرآن منجر به کسر امتیاز و نمره از دانشآموزان نمیشود، هر چند که برای دانشآموزانی که این توانایی را کسب کردهاند میتوان امتیاز یا نمرهی تشویقی خاصی در نظر گرفت.
ج- پیام قرآنی: خواندن متن پیام قرآنی و ترجمهی آن از روی کتاب و توضیح پیام قرآنی یا بیان مصداقی برای آن با استفاده از تصاویر با سؤالات مربوط به زبان ساده و کودکانه. دانشآموزانی که این توانایی را در مورد پیامهای قرآنی کتاب کسب کردهاند، حداکثر امتیاز این بخش را به دست میآورند. برای دانشآموزانی که متن پیام قرآنی یاترجمهی آن را از حفظ دارند میتوان امتیاز یا نمرهی تشویقی خاص منظور کرد.
د- معنای ترکیبها و عبارتهای ساده قرآنی: میزان مشارکت و فعالیت دانشآموزان در بخشهای مربوط به معنا کردن ترکیبها و عبارتهای سادهی قرآنی که در کلاس به صورت گروهی و تحت نظارت و ارشاد آموزگار انجام میشود به عنوان امتیاز مثبت درارزشیابی مستمر ایشان لحاظ میگردد. از این رو، عدم یادگیری این بخش،موجب کسر نمره نمیشود، هر چند که برای دانشآموزانی که این توانایی را کسب کردهاند، میتوان امتیاز یا نمرهی تشویقی خاصی در نظر گرفت.
هـ - داستانهای قرآنی: بیان داستانهای قرآنی کتاب درسی به زبان ساده و کودکانه به کمک تصاویر یا بدون آن، توسط دانشآموزان، در ارزشیابی مستمر ایشان به صورت نمره یا امتیاز مؤثر خواهد بود.