در سال 1997، در کشور اوگاندا، برنامه پیوندهای جهانی برای توسعه(WorLD)، تحت حمایت بانک جهانی بوجود آمد. هدف آن کمک به دولت برای آوردن اینترنت و وب جهانی به مدارس متوسطه کشور بود. این برنامه 3 جز دارد : اتصال و پیوند، آموزش ,نظارت و ارزیابی. از آنجا که خیلی از سازمانهای محلی و بین المللی
برروی ارایه فناوری جهت مدارس تکیه دارند، این برنامه در طول سالها یک شهرت جهانی بعنوان یکی از ارایه کنندگان اصلی خدمات پیشرفت حرفه ای معلمان، مدیران مدارس و سیاستگزاران در تمام کشورهای درحال توسعه پیدا کرد. برنامه توسعه حرفه ای برای پیشرفت معلمان که درابتدا بصورت حضوری توسط اساتید محلی و بین المللی ارایه می شد، و با سرویس online دنبال شده است , دارای پنج مرحله است:
مرحله صفر- سواد کامپیوتر
هدف، آشنایی با اساس فناوری کامپیوتر و کمک به شرکت کنندگانی که مهارت و دانش کامپیوتر نیاز دارند.
مرحله 1 – آشنایی با اینترنت برای یادگیری و آموزش
هدف، آشنایی با مفاهیم پایه فناوری ها و مهارتهای لازم برای معرفی فناوری شبکه و اینترنت برای یادگیری و آموزش مباحث اولیه امکانات جدید و ایجاد پروژه های ایمیل.
مرحله2 – آشنایی با پروژه های همکاری از راه دور
هدف، آشنایی با همکاری راه دور آموزشی از طریق ساختارهای فعالیتی جهت ایجاد، طراحی، اجرا و پخش و انتشار پروژه های اصلی
مرحله 3 – ادغام فناوری و برنامه های آموزشی
هدف، پیشبرد مهارتها و درک چگونگی ایجاد، ترکیب و تسهیل تمرینات ابتکاری کلاسی که درآن فناوری شبکه و دوره های آموزشی با هم ادغام می شوند.
مرحله 4 – نوآوریها : فن آموزش (پداگوژی)، فناوری و توسعه تخصصی
هدف، پیشبرد مهارتها و فهم چگونگی ارزشیابی و نشر تمرینات ابتکاری کلاسی ,مادامیکه روابط اجتماعی و قومی را مد نظر دارند.
این برنامه همچنین مدلهای پیشرفته آموزشی برای سیاستگزاران درباره مدیریت آموزشی ICT و مدیریت مراکز دوردست ارایه می دهد. این پروژه اخیرا“ در بیش از 20 کشور افریقا، امریکای لاتین و جنوب آسیا فعال است.
4-3-2 مدیران آموزشی، در ادغام ICT و آموزش، مدیران آموزشی رهبری یک نقش کلیدی را بعهده دارند. دراغلب موارد بدلیل عدم حمایت از بال، خیلی از پروژه های آغاز شده توسط معلمان یا دانش آموزان تحلیل رفته اند.برای اینکه برنامه های یکپارچه سازی ICT موثر و بادوام باشند , باید مدیران خودشان صلاحیت کاربرد فناوری را داشته و یک درک عمیق از ابعاد فنی ,درسی ,مدیریتی ,مالی و اجتماعی،کاربرد ICT درآموزش داشته باشند.
4-3-3 متخصصین پشتیبانی فنی، چه از پرسنل مدرسه باشند و چه از سرویس دهندگان خارجی یا هردو، متخصصین پشتیبانی فنی برای دوام حیات کاربرد ICT در مدارس لازمند. از آنجا که در نهایت، نیازهای پشتیبانی فنی یک موسسه بستگی به چگونگی گسترش و کاربرد فناوری دارد، صلاحیتهای کلی که مورد نیاز نصب ,اجرا، نگهداری تجهیزات فنی (شامل نرم افزار)، مدیریت و امنیت شبکه است، باید وجود داشته باشد. بدون پشتیبانی فنی ,پول و وقت زیادی براثر خسارتهای فنی هدر می رود. بعنوان مثال در کشور فیلیپین یکی از موانع عمده بهینه سازی کاربرد کامپیوتر در دبیرستانها، فقدان پشتیبانی بموقع فنی بوده است. در بعضی موارد در مدارس مناطق دوردست تعمیر کامپیوترهای از کار افتاده بعلت عدم وجود تکنسین فنی درآن اطراف و اینکه کامپیوترها برای تعمیر باید صدها کیلومتر دورتر برده شوند، چند ماه وقت می گیرد.
4-3-4 سازندگان محتوی، توسعه محتوی یک منطقه ضروری است که اغلب از آن چشم پوشی شده است. امروزه اکثریت محتوی موجود برپایه ICT به زبان انگلیسی است، یا اینکه رابطه کمی با آموزش در کشورهای درحال توسعه دارد( خصوصا“ درسطوح ابتدایی و متوسطه) . درنتیجه یک نیاز به ایجاد محتوی اصلی آموزشی وجود دارد (مثل برنامه های رادیویی , که مواد آموزشی تعاملی چند رسانه ای برروی CD یا DVD است یا دوره های مبتنی بر وب و غیره) تغییر محتوای موجود و برگرداندن محتوای چاپی به رسانه های دیجیتالی مواردی هستند که متخصصان توسعه از قبیل طراحان آموزشی، نمایشنامه نویسان ,متخصصان تولیدات سمعی بصری , برنامه نویسان ,مولفین آموزشهای چند رسانه ای و تهیه کنندگان وب، نیاز دارند.