سنجد گیاهی درختی است از خانواده سنجدیان که در آب و هوای معتدل میروید
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) -منطقه خزر برگهای باریک و مخملی شکل و میوههایی
قهوهای رنگ و خوراکی دارد که از هسته? آن در تهیه? برخی داروها استفاده میشود. گونه سنجد (Elaeagnus angustifolia) از درختان مهمی است که در پوشش گیاهی عرصه های ایران نقش به سزایی دارد و اغلب بصورت خودرو در نقاط مختلف دیده می شود. جهت بررسی مقاومت ارقام مختلف این گونه به تنش شوری پنج رقم به نامهای محلی شکری، عنابی، کالایی ( از منطقه نجف آباد اصفهان ) ونیز رقم های هوفی و شامی (از منطقه فلاورجان) جمع آوری و بصورت قلمه در خاک ماسه ای گلدان در آبان ماه کشت گردید. سپس گلدانها در گلخانه قرار گرفتند. در مجموع از 4 سطح شوری (EC برابر 56/2 ، 54/4 ، 89/6 و 47/9 میلی موس بر سانتیمتر ) استفاده گردید.
نام علمی سنجد «Elaeagnusan gastifolial» است و رویشگاه این درخت بدلیل سازگاری آن با محیطهای مختلف در اغلب نقاط کره زمین از جمله آمریکای شمالی، اروپای شرقی و غربی، آسیای مرکزی و شمالی و ... است.
به طور کلی 3 نوع درخت سنجد در دنیا وجود دارد که 2 نوع هلاگنوس و هیپوفار در ایران موجود است. درخت سنجد هلاگنوس به دلیل درشتی میوه، قامت بلند، نداشتن خار و برگهای پهن به درخت سنجد هیپورفیا برتری دارد. درخت سنجد در نواحى سرد و معتدل رشد مى کند. میوه آن شیرین و کمى گس است. طبیعت آن سرد و خشک و یبوست آور است.