1-جوی استیک داخلی مغز
تصور اینکه کنترل یک بازی ویدئویی تنها با فرمانهای مغزی و بدون استفاده از جویاستیک و دکمههای صفحهکلید رایانه انجام شود، همیشه جذاب بوده و به نظر میرسد این تصور کمکم به واقعیت میپیوندد
استادان دانشگاه واشنگتن با موفقیت توانستند کنترل بازی "Space Invaders" را با استفاده از مغز یک دانشآموز 14 ساله انجام دهند. پژوهشگران امیدوارند این مطالعه در نهایت منجر به اختراع وسایل پیشرفتهتری شود که امکان کنترل آنها از طریق فرمانهای مغزی وجود داشته باشد.
ساخت ویلچر و اعضای مصنوعی بدن با امکان کنترل مغزی در دستور کار این دانشمندان است. جالب آنکه نوجوانی که در این آزمایش شرکت کرد خود مبتلا به بیماری صرع است و کنترل موفقیتآمیز یک بازی توسط مغز او امیدهای فراوانی را در پزشکان بهوجود آورده است. این اولین بار است که چنین آزمایشی با موفقیت روی یک انسان انجام شده است. در جریان آزمایش سیمهای متعددی به سطح پوست سر این نوجوان وصل شده بود تا واکنشها و سیگنالهای عصبی وی مورد بررسی قرار گیرد.
در ابتدای بازی این نوجوان از دست راست و زبانش برای کنترل بازی کمک میگرفت، اما در نهایت موفق شد هدایت آن را بهطور کامل با مغز خود صورت دهد. مقامات دانشگاه واشنگتن قصد دارند در آینده نزدیک باز هم آزمایشهایی در این مورد صورت دهند.
2-ابداع فناوری نوین برای قادر ساختن نابینایان به مشاهده تصاویر
تلفیقی از فناوریهای نوین به ساخت سیستم ویژه خواندن گرافیکی منتهی می شود که با استفاده از آن نابینایان قادر به دیدن خواهند شد.تلفیقی از فناوریهای نوین به ساخت سیستم ویژه خواندن گرافیکی منتهی می شود که با استفاده از آن نابینایان قادر به دیدن خواهند شد.
درقالب استفاده از فناوریهای نوین تصاویر الکترونیکی برای نابینایان همچون خطوط بریل خواهند بود.
سیستم خط بریل که بر استفاده از نوعی روش ارتباطی پایه گذاری شده است، برای نخستین بار و از سوی چارلز باربیر برای سربازان ناپلئون به کار گرفته شد.
این خط به نابینایان این اجازه را می دهد تا با استفاده از کاراکترهای مختلف ساخته شده از نقاط برجسته بخوانند و بنویسند. حدود دو قرن است که این سیستم به کار گرفته شده است اما با تلفیق دو سیستم جدید نابینایان قادر خواهند بود که تصاویر را هم در کنار اعداد و حروف درک کنند
بر اساس گزارش گیزمگ، این دو سیستم جدید که وسیله نمایشگر گرافیک لمسی و خواننده گرافیکی سرانگشتی نام دارد از سوی محققان انستیتو ملی استاندارد و فناوری آمریکا ارایه شده اند.
نمایشگر گرافیک لمسی برای شبیه سازی حسگری منطقه ای با استفاده از آرایه ای متشکل از ??? نقطه بسیار ریز محرک در برابر سر انگشت ساخته شده است.
فرد نابینا برای دیدن گرافیک رایانه ای با استفاده از این فناوری ، این وسیله را در سرتاسر سطحی نظیر موس رایانه ای حرکت داده تا به اسکن تصویری در حافظه رایانه بپردازد.
در ادامه رایانه سیگنالی را به وسیله نمایشگر ارسال کرده و محرک ها را بر روی پوست فعال می کند تا الگوی ایجاد شده برای فرد نابینا "ترجمه" شود.
3-رایانه ای که افراد عصبانی را تشخیص می دهد
تولید نرم افزار تشخیص دهنده عصبانیت
دانشمندان موفق به طراحی و تولید نرم افزاری شده اند که می تواند عصبانیت و خشم فرد را بر اساس آنچه که به زبان می آورد با ضریب دقت بالایی تشخیص دهد.
این بسته نرم افزاری محصولی جدید از شرکت رایانه ای «هوش صدایی» است و با نام «سیگارد» روانه بازار می شود.
این بسته نرم افزاری ترکیبی از سیستم های تلویزیونی مداری است و می تواند به سرعت اعلام هشداری در خصوص حضور افراد عصبانی در محیط های مختلف از جمله حمل و نقل عمومی و باشگاه ها داشته باشد.
عملکرد این بسته نرم افزاری به این صورت است که هرگاه نرم افزار یاد شده صدای خشمگینی را تشخیص دهد، دوربین ویژه مرتبط با حسگر مخصوص آن فعال شده و توجه گارد امنیتی در محل را بر می انگیزد.
از نکات جالب توجه این بسته نرم افزاری، تقلید آن درخصوص تشخیص فرکانس های مربوط به صداهای عصبانی از انسان است.
بر اساس گزارش لایو ساینس، در حال حاضر این سیستم به صورت آزمایشی در برخی نقاط هلند نصب شده و پلیس انگلیس نیز به دنبال استفاده از آن است.
گروه فناوری-منتظرالقائم