موضوع : کتاب جدید التالیف بخوانیم و بنویسیم
به اطلاع آن دسته از آموزگاران پایه پنجم که دوره توجیهی کتاب جدیدالتالیف بخوانیم و بنویسیم پنجم را ندیده اند می رساند . با توجه به سخنان ایراد شده در همایش زرین شهر توسط آقای قاسمپور مولف کتاب بخوانیم و بنویسیم و تماس های تلفنی که با مرکز پژوهش تهران شده است موارد زیر جهت تدریس بهتر این درس پیشنهاد می شود .بدیهی است در صورت اخذ مجوز کلاس های توجیهی کامل تری ارائه خواهد شد .
1- کلیه دروس فارسی ، املا ، انشا تحت عنوان زبان آموزی تدریس می شود و اهداف زیر را دارد:
روانخوانی دروس و درک وفهم مفاهیم (مهارت خواندن و تفکر )
برقراری ارتباط ، انتقال اطلاعات ، بیان افکار و احساسات (مهارت شنیدن ، گفتن )
جستجوی نکات کلیدی و دستوری دروس(آموزش زبان آموزی،ادبیات )
صحیح نویسی حروف ، کلمات و جملات (مهارت نوشتن ، آموزش املا )
به کارگیری ساختار جمله های صحیح مطابق با جدیدترین الگوهای دستوری زبان فارسی (مهارت نوشتن ، آموزش انشا )
2- ساعات زبان آموزی بر اساس جدول برنامه هفتگی 3 ساعت فارسی 2 ساعت انشا و 2 ساعت املا می باشد که آموزگار مربوطه می تواند در صورت تشخیص به منظور یادگیری زبان آموزی از ادغام ساعت ها بهره ببرد .
3- پیشنهاد می شود زبان آموزی طوری برنامه ریزی شود که در تمام طول هفته درس بخوانیم و بنویسیم تدریس شود .
4- به دلیل زمان بر بودن تدریس مشارکتی و تقویت مهارت های چهارگانه بهتر است اولین روز هفته دوجلسه زبان آاموزی لحاظ شود .
5- از 2 ساعت املا و 2ساعت انشا یک ساعت املا و یک ساعت انشا به صورت خاص در آخر هفته و 2ساعت دیگر به صورت مستتر در ساعات زبان آموزی ارائه می شود .بدیهی است در ساعات مستتر آموزش نکات املایی و انشایی درس بنویسیم صورت می گیرد .
6- برنامه ریزان درسی زبان آموزی که شاملا فارسی املا و انشامی باشد رادر قالب یک کتاب تمرین تحت عنوان بنویسیم ارائه داده اند .به زعم آنان نیازی به دفاتر جداگانه ای برای این درس نمی باشد .بر این اساس صفحاتی جهت تمرین یا ارزشیابی املا و انشا در این کتاب اختصاص داده اند که معلمان محترم می توانند با توجه به وضعیت دانش آموزان خویش از این صفحات استفاده کنند . در عین حال در صورتی که نیاز به تمرین بیشتر احساس شود .اختصاص دفاتر املا و انشای جداگانه ای برای تمرین و ارزشیابی بلامانع است .
7- در حال حاظر املای مستمر به صورت ده ده نمره گذاری می شود یعنی ده نمره خواندن متن املا و ده نمره نکات املایی لذا توصیه می شود از این نوع دیکنه نویسی نیز استفاده شود
8- در قسمت درک ودریافت هم می توان به صورت واگرا و هم به صورت هم گرا سوال مطرح نمود در هر حال از نوشتن سوال چهارم در کتاب بخوانیم خودداری شود چون این کتاب فقط اختصاص به خواندن دارد.
9- کتاب یار دبستانی املا تالیف مولفان کتاب بخوانیم و بنویسیم درچگونگی املای ده ده می تواند به شما کمک کند .