امروزه سیستم های لپ تاپ با توجه به کارآیی بالاو سبک تر شدن آنها ، طرفداران زیادی پیدا کرده اند . حتی برخی تولید کنندگان لپ تاپ ها ییرا با قابلیت جایگزین شدن برای کامپیوترهای رومیزی را ارئه میکنند ، هر چند بسیاری از این سیستم ها به خصوص زمانی که پای کارهای گرافیکی به میان
بیاید از قابلیت سیستم های رومیزی برخوردار نیستند .در این مقاله تلاش کرده ایم تا شما رااز نکات کلیدی در انتخاب یک لپ تاپ (PC ) آگاه کنیم ، البته اگر تا کنون آن را خریداری نکرده باشید !
نکته دیگر این که در این بررسی ، ما بطور کلی ، Tablet PC را در نظر نگرفته ایم . دلیل این موضوع این است که از نظر ما، اینگونه سیستم ها با سیستم های عادی نوت بوک تفاوتهای عمده اب دارند و کاربران بسیار خاص به دنبال آنها هستند. امیدواریم که شما جزو اینگونه افراد خاص نباشید . مهمتریندلیل جذاب بودن تابلت پی سی ها از نظر ما ، توانایی تشخیص دستخط آن است که تا زمان عرضه نسخه ای که قادر به شناسایی رسم الخط و به دنبال آن یادگیری انواع دستخط زبان فارسی باشد، در کشور ما طرفداران چندانی نخواهد یافت.
1-اندازه و وزن:
بدیهی است که اندازه و وزن یک لپ تاپ در انتخاب آن نقش مهمی دارد . سیستمهای بسیار سبک و کوچکی وجود دارند که البته به بهای از دست دادن اجزایی مانند درایوهای نوری به این اندازهرسیده اند . سیستم های جازگزین کامپیوترهای رومیزی نیز وجود دارند که قابلیت های یک سیستم دسک تاپ را ارائه می کنند ، ولی بسیار سنگین و حجیم هستند و حمل آنها کارهرکسی نیست در زمان انتخاب لپ تاپ ، به این موضوع توجه داشته باشید و بر اساس نیاز خود ، یک مدل را انتخاب نمایید.
چگونه تشخیص دهید؟
تمامی لپ تاپ ها به منظور قابل حمل بودن طراحی شده اند. اصولا هرچه لپ تاپ کوچکتر و سبک تر باشد ، از برخی اجزا در ساختار آن صرف نظرشده است وحتی گاهی کارآیی آن ، قربانی کوچک شدن آن می شود. از نظر اندازه و وزن می توان لپ تاپ ها را به 4 دسته تقسیم کرد : بسیار سبک ، مناسب یا اقتصادی ، نازک ، سبک و جایگزین دسک تاپ .
اندازه :
اندازه لپ تاپ به اندازه فیزیکی ابعاد خارجی سیستم اصلی اطلاق می گردد . البته به همراه هر سیستم قطعاتی وجود دارد که در خارج از سیستم اصلی قرار می گیرند و باید به صورت جداگانه حمل گردند،بنابراین به این اجزا نیزباید مانندسیستم اصلی توجه نمود . مثلا سیستم های فوق سبک معمولا فاقد درایوهای فلاپی یا نوری هستند ، بنابراین اگر بخواهید از این ادوات استفاده نمایید ، ناگزیر از حمل آنها به عنوان درایو خارجی هستید . سیستم های نازک و سبک نیز معمولا دارای یک شکاف برای تعویض درایو هستند . تمامی سیستم ها ، سه اندازه فیزیکی دارند : عرض ، عمق و ضخامت . عرض به فاصله سمت چپ تا سمت راست واحد اصلی در راستای صفحه کلید اطلاق می گردد. عمق عبارت از فاصله بین جلو تا پشت لپ تاپ است و ضخامت نیز به فاصله مابین کف لپ تاپ تا پشت درب آن ( در زمان بسته بودن ) گفته می شود . در نظر گرفتن ابعاد لپ تاپ در زمان خریداری کیف برای حمل آن نیز به شما کمک می کند . معمولا جای دادن لپ تاپ های جایگزین دسک تاپ در کیفی که برای نوع دیگری طراحی شده غیر ممکن است . حتی گاهی قرار دادن لپ تاپ های عادی از همان گروه ، بسیار مشکل می شود .
وزن:
وزن یک لپ تاپ ، مستقیما به قابلیت حمل آن اشاره می کند . لپ تاپ های جایگزین دسک تاپ بسیار قوی هستند ، اما آیا از عهده حمل آنها بر می آیند ؟