آیکون ساعت شنى باوجود گسترش و بزرگ شدن هر لحظه اینترنت (World wide web) هنوز کند مى چرخد واینترنت به (World wide wait) تبدیل شده است. کاربران چه قدیمى و چه جدید فهمیدهاند بازى درحال عوض شدن و قواعد اینترنت در حال تغییر و نو شدن است تا راه خود رابه سوى آنچه اینترنت II نامیده مى شود، پیداکند. اینترنت کنونى قابلیتاجراى برنامه هاى کاربردى نسل بعد را ندارد و درحال جان کندن است. آیا سرعتکنونى اینترنت براى دریافت و ارسال فایل ها در سال هاى آینده قابل قبول خواهدبود؟آیا نمى توان در سطح جهان از رایانه هایى که در حال کار نیستند براى پردازش اطلاعاتسنگین استفاده کرد؟ پاسخ سؤالات فوق به راهى ختم خواهدشد با عنوان اینترنت II.
اینترنت برتر از تمام فناورى هایى ظاهر شده است که جهان را به هم مرتبط مىسازد. اما این فناورى نیز مانند سایر فناورى هاى دیگر آفت هایى دارد مانند هکرها،ویروسها و غیره.
اینترنت کنونى را در حقیقت مى توان نسخه توسعه یافته شبکه ARPANET نامید. شبکه اى که در سال ???? توسط سازمان ناسا پایه گذارى شد و سپس چنددانشگاه آمریکا به این شبکه پیوستند و بعد نیز به مرور کشورها عضو این شبکه یکپارچهشدند.
هدف اصلى و ابتدایى از راه اندازى شبکه آرپانت امورتحقیقاتى و پژوهشىبود. اما این شبکه بعدها در جهت اهداف سیاسى، اقتصادى، فرهنگى و غیره نیز به کارگرفته شد.
تعمیر و رفع مشکلات شبکه کنونى اینترنت سخت و دشوار شده است،بنابراین محققان برروى امکان ایجاد شبکه جهانى جدید درحال مطالعه و تحقیق هستند کهاین شبکه با نام اینترنت II شناخته مى شود.
اینترنت کنونى از پروتکل IPV4 استفاده مى کند که نزدیک به ?? سال قدمت دارد و به عقیده بعضى عمر این پروتکل به سرآمده است. مشکل اصلى در این پروتکل تعداد محدود آدرس هاى IPV4 براى پشتیبانى ازاینترنت فعلى و اینترنت II است. پدیده اینترنت II یا Grid Technology پدیده اى استکه به عنوان جانشین اینترنت فعلى در بعضى از کشورها شناخته شده است. اینترنت II باداشتن بهترین و سریع ترین ابزارهاى جست وجو (Search)، سرعت بسیار بالا و داشتنامکانات قوى براى تحقیق و پژوهش جایگزین شایسته اینترنت در سال هاى آتى خواهدبود. سرعت انتقال اطلاعات در یک پایگاه اینترنت II ده ها گیگابایت در ثانیه خواهدبود،البته هنوز زمان زیادى براى رسیدن به اینترنت II وجوددارد. این فناورى حاصل همکارى???دانشگاه و مرکز تحقیقاتى به منظور توسعه اینترنت به صورت شبکه اى با قابلیت هاىپیشرفته تر براى تحقیقات و آزمایش هاى دانشگاهى است.
مبناى کار اینترنت II
طراحى اینترنت II که با اینترنت کنونى نیز سازگار است، مسیرى را در جهتدستیابى به پهناى باند بیشتر و نرخ انتقال اطلاعات افزون تر مهیا مى کند. لذاامتیازات اینترنت II توانایى یکپارچه کردن شبکه هاى محلى و بومى، افزایش اطمینان وافزایش ظرفیت شبکه است.
در اینترنت II برخلاف اینترنت کنونى از پروتکل IPU6 به جاى پروتکل IPU4 استفاده مى شود. (internet protocol version). در اصل شماره IP که در حال حاضر از ? بخش تشکیل شده است در اینترنت II شش بخشى خواهدبود که اینتغییر پروتکل افزایش پهناى باند را به دنبال خواهدداشت و زمان دسترسى به اطلاعات بهزمان حقیقى بسیار نزدیک تر مى شود.
کاربردهاى اینترنت II
با تبدیلاینترنت کنونى به اینترنت II در تمام گرایش هاى فنى، مهندسى، علوم و غیره مى توانشاهد تغییرات شگرفى بود که در زیر به عنوان نمونه به چند مورد از آنها اشاره مىشود.